nieuw bij Neo yoga delft?

 

Kom je voor het eerst yoga doen bij Neo Yoga Delft? Welkom! Je kunt elke les uit ons rooster uitkiezen om mee te doen voor een gratis proefles. Na je proefles kun je twee weken onbeperkt les proberen voor maar €20,-!

 

Als je van tevoren vragen hebt kun je ons altijd mailen en de docenten beantwoorden graag je vragen voor of na een proefles. – We also teach in English if a non-Dutch-speaking yogi comes to our classes :) –

welke les zal ik volgen?

 

Je kunt elke les uit ons rooster uitkiezen om mee te doen voor een gratis proefles, ook als je nog helemaal geen ervaring met yoga hebt. Het zou kunnen dat sommige dingen in de les misschien nog lastig zijn of snel gaan, maar dat komt vanzelf als je meer lessen gaat volgen. Sommige lessen zijn meer geschikt voor complete beginners dan andere en het hangt ook een beetje van je lichamelijke conditie af. In het kort is de volgorde van intensiteit:

 

 1. Rustige Hatha yoga / meditatie / Yin yoga
   Geschikt om mee te doen zonder enige yoga ervaring en met eventuele lichamelijke klachten.
 2. Actieve Hatha yoga
   Geschikt om mee te doen zonder enige yoga ervaring, maar sommige oefeningen zijn misschien iets te lastig, neem van tevoren contact op als je lichamelijke klachten hebt.
 3. Ashtanga yoga Mysore
   Geschikt om mee te doen zonder enige ervaring, je oefent op je eigen tempo en krijgt begeleiding van de docent, neem van tevoren contact op als je lichamelijke klachten hebt.
 4. Ashtanga yoga Led Class
   Mogelijk om mee te doen zonder enige ervaring, maar het tempo is vrij stevig en er is niet veel tijd voor uitleg. Er zijn ook Basics lessen. Neem van tevoren contact op als je lichamelijke klachten hebt.

 

Kortom, kijk welke les in ons rooster je aanspreekt en kom langs!

Veelgestelde vragen

 

 • Ik ben helemaal niet flexibel, kan ik dan yoga doen?

  Natuurlijk! Het maakt niet uit wat jouw flexibiliteit of kracht is voordat je aan yoga begint. Door yoga te doen wordt je soepeler en ontwikkel je je lichaam. Je kunt alle oefeningen altijd doen tot zover het voor jou goed voelt.

   

   

 • Moet ik een eigen mat meenemen naar de les?

  Je hoeft geen eigen mat mee te nemen naar de les, wij hebben matten die je kunt gebruiken. Het is wel fijn om op een eigen mat te oefenen. Je kunt een mat uitkiezen die je het prettigst vindt wat betreft grip en materiaal en je weet zeker dat jij de enige bent die er met zijn handen en voeten op zit (de matten in de studio worden ook na elke les schoongemaakt, maar toch). Daarnaast wordt je eigen mat ook onderdeel van je yoga ritueel. Zodra je je mat uitrolt ben je al begonnen met yoga.

   

   

 • Moet ik me van tevoren aanmelden voor een les of kan ik gewoon komen?

  Het reserveren van een les is niet verplicht, maar wel heel erg handig! Zo weet je namelijk zeker dat je een plekje hebt voor de les waar je mee wilt doen en je ziet meteen of je wel een geldige kaart of abonnement hebt. Je kunt ook meteen via iDeal een nieuwe strippenkaart of losse les kopen. Je bent bij ons altijd flexibel in de dag en tijd waarop je lessen wilt volgen. Je kunt bij elke les gewoon binnenlopen, maar je kunt dus ook een plekje reserveren.

   

   

 • Hoe werkt Momoyoga?

  Om in te loggen op je persoonlijke pagina klik je rechtsboven op ‘inloggen’. Als je bent ingelogd krijg je al eerste het rooster van de huidige week te zien. Om naar je eigen gegevens te gaan klik je weer rechtsboven op ‘mijn lesrooster’. Hier zie jouw strippenkaart, voor welke lessen je bent ingeschreven en welke lessen je al gevolgd hebt. Het zou allemaal redelijk voor zich moeten spreken, maar heb je toch een vraag? Stuur dan een mailtje naar David. Tot in de les!

   

   

 • Kan ik eten voor de les?

  Het is het beste om yoga te beoefenen op een lege maag. Dit is niet altijd mogelijk, maar wacht na een grote maaltijd zo’n 3 uur en na een kleinere maaltijd 1 uur. Verder is ook fijn om naar de wc te gaan voor je begint zodat je darmen en blaas leeg zijn.

  Wat is het verschil tussen de verschillende soorten lessen die jullie geven?

  Kijk hiervoor op de pagina over de verschillende lessen.

   

   

 • Hoe vaak ‘moet’ je yoga doen en wanneer merk je resultaat?

  Het antwoord op de vraag is makkelijk: zo vaak als je kunt en wilt! Natuurlijk hangt het er van af wat je wilt bereiken met je yoga beoefening. Vind je het vooral prettig om minimaal één keer in de week een moment voor jezelf te nemen en je lichaam en geest tot rust te laten komen? Dan is het voldoende om één keer in de week naar de les te komen. Wil je graag wat soepeler, flexibeler en sterker worden? Dan heeft zin om vaker te oefenen, in de les, maar ook thuis. Om de voordelen van yoga te beleven, probeer om regelmatig te oefenen en kom regelmatig terug bij dezelfde docent. Als je blijvende resultaten of echte veranderingen wil zien raden we aan om minimaal 2 tot 3 keer te oefenen. Met 1 keer per week kun je perfect andere activiteiten en sporten ondersteunen en/of ontspanning ervaren. Wij oefenen zelf zo vaak mogelijk, omdat we het fijn vinden en weten wat voor effect yoga op ons heeft!

   

   

 • Tot wanneer kan ik met lessen meedoen als ik zwanger ben?

  Al vanaf het eerste trimester zijn er speciale aanbevelingen voor zwangere vrouwen. Sommige asana’s en pranayama zijn juist goed om tijdens je zwangerschap te doen, andere kunnen schadelijk zijn. Overleg met je docent wat je het beste kunt doen als je de yogalessen wilt voortzetten. Laat het ons zo snel mogelijk weten als je zwanger bent! Kijk ook op de pagina over de lessen tijdens de zwangerschap voor meer informatie.

   

   

 • Kan ik yoga doen tijdens de menstruatie?

   

  Bij lichte menstruatie is het geen probleem om yoga te beoefenen. Luister naar je lichaam en doe waar jij je prettig bij voelt. Sommige yogaoefeningen kunnen menstruatieklachten zelfs verlichten. Omgekeerde houdingen kun je beter vermijden. Gemma kan je uitgebreid advies geven over dit onderwerp.

yoga leren vanaf de basis?

 

Start je net met (actieve) yoga en wil je graag wat extra uitleg en in een rustiger tempo de oefeningen aaleren? Dan zijn er een aantal lessen en activiteiten extra interessant voor jou!

 

Regelmatig wordt er een Workshop Zonnegroet ingepland waarin je de zonnegroet uit de actieve Hatha les stap voor stap leert. Voor beginners maar ook als je al langer yoga doet en nog een keer terug wilt gaan naar de basis. Kijk op de events pagina voor de eerstvolgende workshop.

 

Ook start een paar keer per jaar de Introductiecursus Hatha yoga waarin je je in vier weken onderdompelt in de basis van hatha yoga. Je krijgt meer uitleg en de oefeningen worden in een rustiger tempo doorgenomen. Ook is er ruimte voor vragen en persoonlijk advies. Er zit een uitgebreide handleiding bij waarmee je ook thuis aan de slag kunt met de oefeningen. Kijk op de events pagina voor de cursus.

 

Speciaal voor Ashtanga yoga zijn er wekelijks  Basics lessen. De lessen zijn doorlopend, dus geen cursus waar je speciaal voor moet aanmelden. Je kunt gewoon meedoen met je strippenkaart of abonnement en je aanmelden via Momoyoga.

hoe regel ik mijn eerste les?

 

 1. Registreer je in Momoyoga, dit is ons systeem om lessen in te kunnen boeken en betalen.
 2. Als je eenmaal bent aangemeld koppel je het recht op een gratis proefles op aan je account de pagina 'Prijzen'.
 3. Bekijk ons rooster en boek de les die je wilt volgen.

 

Je bent natuurlijk ook altijd welkom om gewoon langs te komen zonder vooraf te reserveren. Het zou dan alleen wel kunnen gebeuren dat de les al vol zit en je niet meer mee kunt doen.

 

We vinden het fijn als je voor je eerste les ongeveer 10 minuten voordat de les begint aanwezig bent zodat je nog even kennis kunt maken met de docent en deze je wegwijs kan maken bij de studio. Heb je van tevoren nog vragen? Misschien staat het antwoord wel bij de veelgestelde vragen, zo niet, mail dan naar David of Gemma.

Heb je lichamelijke klachten en twijfel je of yoga voor jou geschikt is, neem dan vooraf even contact op.

 

locatie

Kluizenaarsbocht 6

2614GT Delft

 

Gratis parkeren

bank

NL73 INGB 0006 1333 74

openingstijden

ma

di

wo

do

vr

za

zo

nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze events, workshops en cursussen?

 

6:00 - 21:30 uur

6:00 - 21:30 uur

6:00 - 21:30 uur

6:00 - 21:30 uur

6:00 - 21:30 uur

8:30 - 12:30 uur

9:30 - 17:30 uur

openingstijden

ma - vr

za

zo

 

6:00 - 21:30 uur

8:30 - 12:30 uur

9:30 - 17:30 uur