docenten

 • DAVID VAN DER GAAG

  Hatha | Ashtanga

   

  In 2009 hebben Gemma en ik besloten om onze baan op te zeggen, onze spullen te verkopen en voor minimaal een jaar naar Azië te gaan! We hebben hier nog geen moment spijt van gehad en het jaar is anderhalf jaar geworden. Tijdens onze reis hebben we veel yogalessen gevolgd in India en we merkten dat er veel verschillen zijn tussen de yoga die in India wordt gegeven en de Westerse benadering van yoga. Na onze eerste drie maanden in India zijn we terug gegaan om een yoga lerarenopleiding doen in Dharamsala in de Himalaya, dit beviel heel erg goed! Tijdens de opleiding hebben we niet alleen heel veel over yoga geleerd, maar ook veel over India, Indiase filosofie en meditatie. Daarnaast heb ik in 2012 een Teacher Training voor Ashtanga yoga bij David Swenson gevolgd en verder nog vele workshops en lessen bij verschillende leraren in Nederland en India, zoals David Williams, Ajay Tokas, Clayton Horton, Kino McGregor, Vijay Amar (Vijay Astanga Yoga), Sarath Aurora (Himalaya Iyengar Center) en Balu Thevar (Balu Ashtanga Yoga). In februari en maart 2015 ben ik 6 weken naar India geweest om dagelijks Ashtanga Yoga Mysore lessen te volgen. Ik wil graag deze kennis in de lessen overbrengen. Ik maak ook regelmatig foto’s en video’s en deel deze op Instagram!

   

 • JOLANDA LÜTTEKE

  Hatha | Zwangerschapsyoga

   

  Yoga. Een perfect cadeau. Om in het hier en nu te blijven, om jezelf te waarderen, je leven, je lichaam en anderen. Dit cadeau delen is zowel ‘humbling’ als bekrachtigend. Yoga is voor mij een geschenk en ik hou ervan om dit geschenk met anderen te delen.

   

  Mijn naam is Jolanda Lütteke, ik kwam voor mijn internationale studie naar Nederland en vind de internationale sfeer geweldig, daarom ben ik ook nog steeds hier. Ik voel mij thuis wanneer ik meerdere talen kan spreken en met mensen van verschillende culturen in mijn dagelijks leven kan omgaan. Yoga is voor mij onderdeel van mijn leven en wil het niet meer missen.

   

   

 • HEDWIG TETTEROO

  Hatha

   

  In 2011 ben ik begonnen met rustige Hatha yoga. Ik vond het heerlijk. Ik voelde me ontspannen en tòch energiek na de les. Ik raakte meer en meer geïnteresseerd in yoga, volgde ook andere lessen en ook thuis rolde ik ook regelmatig mijn yogamat uit.

   

  Yoga betekent ‘verbinden’ of ‘in evenwicht brengen’. Zo ervaar ik het ook: het brengt evenwicht en verbinding tussen mijn lichaam en geest. Mijn ademhaling speelt daar een grote rol bij.  Met verschillende ademhalingsoefeningen heb ik geleerd dat ik mijn ademhaling kan beheersen en sturen en dat heeft weer effect op mijn lichaam en geest.

   

  Ook tijdens de asana's ben ik bewust bezig met mijn ademhaling, waardoor ik geconcentreerd en in het hier en nu ben. Hierdoor voel ik me uiteindelijk niet alleen fysiek beter, maar ook mentaal rustiger en sterker. Dit wil ik anderen ook graag laten ervaren.

   

 • ANNEMARIE NIJHOF

  Hatha

   

  Op mijn 14e maakte ik kennis met yoga.  Elke week luisterde ik trouw naar de yogafilosofie van de docent en volgde haar houdingen op. Er resoneerde iets, wat ik als jong meisje gevoeld had, maar gaandeweg op de achtergrond verdwenen was. Ik denk niet dat ik op dat moment besefte, hoe belangrijk yoga later in mijn leven zou worden en hoe het me op dat moment al hielp om vanuit een gezond perspectief naar de wereld te kijken als puber.

  Even verdween het op de achtergrond, totdat ik via de sportschool opgeleid werd tot Les Mills BodyBalance docent. Sinds 2003, geef ik nog steeds wekelijks deze lessen.

  De Westerse wereld is een plek waar mijn ziel steeds verwonderd wordt, waardoor mijn constante zoektocht naar de zin van het zijn en mijn ware zelf alleen maar bleef groeien. Aanvankelijk had ik daar talloze Westerse methoden voor gebruikt om dichter bij die essentie te komen, maar de laatste jaren voelde ik steeds duidelijker dat ik  die hier niet ging vinden. Inmiddels had ik al flink wat boeken over het Boeddhisme doorgespit, waarna ik in februari 2016 mijn Klassieke Hatha opleiding in Khajuraho, India gevolgd heb en in 2017 daar de opleiding tot Aerial Yoga docent aan toe heb gevoegd.  Als 4-jarig meisje wist ik dat ik een boodschap over te brengen had. Als volwassene begrijp ik nu de keus voor het doceren. Mijn hart bloeit op, wanneer ik de connectie voel met gelijkgestemden, weet dat we elkaar kunnen verstaan en de kennis alle kanten uit vloeit.

   

   

 • JORINE Kuilman

  Hatha

   

  In 2006 volgde ik mijn eerste yogales. Ik moest vooral veel lachen en dacht continu 'wat ben ik aan het doen? Dit is niks voor mij!'. Toen ik een jaar later nog eens een les probeerde bij een andere docent, voelde het totaal anders. Wat een rust in mijn lichaam! Vanaf toen ben ik gaan experimenteren met verschillende stijlen en ging er een wereld van mogelijkheden voor me open. Begin vorig jaar heb ik in Goa een Yoga Teacher Training gevolgd en daarna heb ik 8 maanden lang rondgereisd en yogales gegeven in Azië. Yoga maakt me bewuster van mezelf en m'n omgeving en het helpt me om me meer in balans te voelen. Ik vind het zo mooi hoe anders je je kan voelen puur en alleen door je bewuster te worden van wat je voelt in je lichaam! Die verwondering, bewustwording en innerlijke rust gun ik iedereen en ik wil dat graag met anderen delen.

   

   

 • ANTHONY SCHLUNDT BODIEN

  Anthony | Hatha Actief

   

  Tijdens mijn studie ben ik bootcamp trainingen en mudruns gaan doen als uitlaatklep. Totdat Aikido en yoga mijn wekelijkse activiteiten werden. Deze twee bewegings- en mindfulnessvormen bleken erg goed met elkaar te combineren en hebben ervoor gezorgd dat ik steeds bewuster werd van mijn energie. Ik kreeg meer controle over mijn energie, waardoor ik nu kalmer door het leven heen beweeg. Vroeg vond ik stilzitten lastig en vervelend, maar tegenwoordig mediteer ik praktisch elke dag met plezier zowel voor als na het slapen.

   

  In 2017 heb ik de volgende stap genomen in yoga en 9 maanden gereisd door Azië. Deze waanzinnige ervaring begon met een Yoga Teacher Training in Goa, India. Zonder verwachtingen ben ik het vliegtuig ingestapt niet wetende dat het mij zoveel mooie ervaringen zou geven. Ik heb nog les mogen geven in verschillende landen voordat ik terug naar Nederland kwam om uiteindelijk bij Neo Yoga Delft terecht te komen.

   

   

 • GEMMA SCHUURMAN

  Hatha | Yin | Neo Yoga Zwanger

   

  In 2011 ben ik samen met David deze studio gestart. Dit was na terugkomst van een reis door Azië waarbij we 1,5 jaar van huis waren. Ik deed al een paar jaar yoga in Nederland, maar door het beoefenen van yoga in het land van oorsprong heeft het een bredere betekenis gekregen. Door meer te leren over Indiase filosofie en de achtergronden van yoga, pranayama en meditatie werd het een vast onderdeel van mijn leven, ook buiten de yogazaal. Wat mij aanspreekt is dat je op een positieve manier aan je eigen gezondheid werkt. Yoga geeft mij geestelijke balans, lichamelijk kracht en een algehele positieve kijk op het leven. Dit wil ik graag met mensen delen!

   

 • NURI AKYOL

  Hatha

   

  Yoga is voor mij het leren om in het 'hier en nu' te zijn. Yoga is voor mij het leren bewust te ademen. Yoga geeft mij rust in lichaam en geest, opdat ik steeds meer in en vanuit mijn hart kan leven. Yoga leert mij om te 'zijn'. Er is geen mooier geschenk wat ik mezelf kan geven. Kom en ervaar wat yoga ook voor jou kan betekenen.

   

   

 • NOORTJE LODIERS

  Hatha

   

  Vanaf kinds af aan is beweging altijd belangrijk voor mij geweest. Vanaf mijn 3e jaar begon ik met dansen. Eerst met klassiek ballet en later ook modern en hiphop. De positieve ervaring van beweging geeft mij ontspanning en plezier.

   

  In  2010 kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga. De verbinding was gemaakt, ik wist dat dit mij rust gaf en tegelijkertijd een uitdagende pad maar het duurde even voordat ik tot regelmatig beoefening kwam. In 2016 heb ik na enthousiaste verhalen van Jacqueline besloten een Yoga Teacher Training in Rishikesh bij Akhilesh in India te volgen. Niet per direct om docent te worden maar vooral om mijzelf verder te ontwikkelen in de yoga en als persoon. Dit  is een rijke ervaring geweest en heeft mij bewuster gemaakt van mijzelf en omgeving. Yoga is voor mij een verbazingwekkend systeem waarmee jezelf gezonder kan maken en tot balans kan brengen. Eenmaal weer terug hebben Gemma en David aan mij gevraagd of mij het leuk leek om les te komen geven bij Neo Yoga Delft. Mijn antwoord was eigenlijk direct ‘Ja!’. Dit wil ik met mensen delen en mijn insteek is dat het voor iedereen toegankelijk moet zijn. In januari 2018 start ik met  een opleiding voor tieneryoga en hoop ik ook voor de jeugd een inspiratiebron te kunnen zijn.

 • LEONIE SLOND

  Ashtanga | Restorative

   

  Ik ben Leonie en ben sinds 2015 yogadocent, maar heb al langer leservaring. Na mijn studie verhuisde ik direct naar Wenen, Oostenrijk, waar ik de eerst jaren van mijn werk carrière verbleven ben. Het was in deze stad, dat ik voor het eerst actief in aanraking kwam met Ashtanga Yoga, wat daar toen “power yoga” werd genoemd. Ik raakte op dat moment al zo onder de indruk van wat deze vorm van intensieve beweging en stretch met mij deed, maar was mij niet bewust waarom en hoe het werkte. Daar omstandigheden ben ik weggedreven van yoga en ben mij intensief met ander vormen van sport bezig gaan houden en geloof al jaren heilig in intensieve fysieke vormen van lichaamsinspanning en de effecten ervan op lichaam en geest.

  Een aantal jaren geleden ben ik op zoek gegaan naar iets dat mij meer evenwicht in het leven zou brengen naast mijn werk en privé bezigheden. Ik zocht meer balans, fysiek maar ook emotioneel. Alle vormen van sport die ik bedreef bleken niet voldoende. Na een korte zoektocht en het volgen van verschillende soorten yoga lessen kwam ik wederom bij de Ashtanga Vinyasa terecht. Dit is de vorm die bij mijn persoon en lichaam past. Ik voelde wederom de effecten op mijn fysieke en emotionele gesteldheid. Meer energie, meer innerlijke rust en meer het gevoel bij mijzelf te zijn. Omdat ik meer verdieping zocht en inmiddels ervaringen had opgedaan met lesgeven, besloot ik een Ashtanga Teacher Training te volgen bij Brian Cooper uit de UK. Inmiddels heb ik ook een kinder yoga opleiding gevolgd bij Helen Purperhart en een restorative Teacher Training bij Veda Ela.

  Het is mijn wens mijn leerlingen innerlijke kracht, gronding en rust te laten ervaring door inspanning (Ashtanga yoga) of juist volledige ontspanning (Restorative yoga).

   

   

 • LINDA KOOT

  Meer informatie over Linda volgt!

   

 • JACQUELINE RODENBURG

  Hatha | Yin

   

  In 2006 heb ik mijn eerste workshop hatha yoga gevolgd. Ik kan me nog goed herinneren hoe fris en energiek ik me voelde na de les. Sindsdien ben ik me elk jaar meer in yoga en meditatie gaan verdiepen en bleek ook de filosofie en levenswijze erg bij me te passen. In 2013 en 2016 ben ik naar India afgereisd om daar de Yoga Teacher Training van Akhilesh te volgen. Tussendoor heb ik een opleiding voor yin yoga en anatomie afgerond bij José de Groot. Door jarenlange eigen ervaring met yoga, een goede basis anatomie en het correct uitvoeren van houdingen en ademhalingsoefeningen tijdens de trainingen, begon ik steeds meer de subtiele effecten van yoga op te merken. Veel mensen komen naar yoga om hun hoofd rustiger te maken en stressgerelateerde kwalen te verminderen. Beide kunnen worden opgelost door meer naar het lichaam te luisteren en bewuster te worden. Yoga geeft hier handvatten voor die je ook buiten de yogazaal kunt toepassen. Yoga heeft mij hiermee enorm veel over het leven en mezelf geleerd. Het is voor mij een techniek om gelukkiger te worden. Mijn doel is dan ook om de houdingen, ademhaling, het stukje bewustzijn en het trainen van de geest zo helder mogelijk uit te leggen in de les, zodat jij dit mee kunt nemen naar een gelukkiger leven :).

   

   

 • AINSLIE RAST

  Hatha | Ashtanga

   

  In 2010 kwam ik in een yoga studio terecht in Sydney. Een hele pittige vinyasa les maar ik was gelijk om! Toen der tijd zocht ik een manier om aan mijn lichaam te werken en vinyasa lessen sloten daar mooi op aan. Al gauw merkte ik dat er van binnen ook meer ging veranderen. Ik vond rust maar ook bergen energie.

   

  Bij Neo Yoga kwam ik in aanraking met Ashtanga en ben sindsdien niet meer gestopt. In 2015 werd ik gevraagd door David en Gemma om hier ook in les te geven. Daar hoefde ik niet lang over na te denken en het jaar erna heb ik mijn YTTC gedaan in India.

   

  Yoga is intussen ondenkbaar in mijn leven. Als ik niet op de mat sta ben ik er wel over aan het lezen of ontdekken. Het heeft mij een manier gegeven om toch mijn drukke ik te zijn maar ook mijn gedachten los te kunnen laten wanneer nodig. In mijn lessen zul je ook de balans tussen kracht en rust terug vinden. Ik zie jullie daar graag op de mat.

 • ISABEL DÜSTERHÖFT

  Hatha | Yin

   

  Oorspronkelijk geboren in de Alpen in Duitsland waar ik ben opgegroeid met natuur en leven in de bergen. Ik woon sinds 2008 in Nederland en na een lange pauze van yoga, ben ik sinds 2013 weer begonnen, vooral omdat ik een aantal blessures had. Sindsdien is er nauwelijks een dag waar ik niet voor een paar minuutjes op mijn yogamat zit om te ademen of te bewegen. Ik hou van intuitive yoga sessies, met focus op persoonlijke behoeftes en aangepast aan verschillende types mensen en lichamen. Ik oefen zelf vooral Ashtanga yoga (Matthew Sweeney Vinyasa Krama teacher training 2016) en yin yoga (Skadi van Paaschen yin yoga teacher training 2017) en ben een van twee docenten in Nederland die gecertificeerd zijn om Matthew’s Sweeney Moon Sequence the geven. Natuur is van groot belang in mijn leven en je kan mij vooral in de Alpen of in mijn tweede thuis, Bali, vinden - altijd vlak bij de bergen en de oceanen. Bij Neo Yoga Delft geef ik vooral yin yoga, hatha actief en soms Asthanga yoga. Mijn lessen zijn geïnspireerd door docenten zoals Matthew Sweeney, Luke Jordan, Sonja Radvila en Hamish Hendry. Graag zie ik je in een van mijn lessen.

   

   

 • CHARLOTTE DE JONG

  Hatha | Yin

   

  In 2013 kwam ik in aanraking met yoga doordat ik een blessure had aan m’n enkel en mijn Fysiotherapeut adviseerde me om yoga te proberen. Het was geen liefde op het eerste gezicht, maar toen ik merkte wat voor een impact yoga had op mijn fysieke en vooral ook mentale welzijn, was ik om.

   

  Ik zou nu niet meer zonder yoga kunnen. Yoga is voor mij plezier en liefde. Yoga geeft me een diepere verbinding met mezelf, mijn lichaam en mijn omgeving. Ik vind het heerlijk dit te delen met anderen. Ik hou ervan om mijn actieve Ashtanga practice af te wisselen met Hatha of Yin. Je kunt mij vinden in Yin en Hatha lessen op dinsdag en zondag.

   

   

 • NATASCHA HUIGE

  Ashtanga

   

  Yoga hielp mij al 25 jaar geleden, alleen noemden we het toen nog geen yoga. Na een hele moeilijke periode ben ik min of meer per ongeluk in een commune terecht gekomen. Daar heb ik voor het

  eerst kennis gemaakt met meditaties. Ik was hier gelijk erg enthousiast over. Het waren vooral dynamische meditaties uit de Osho beweging met veel bewegen, ademen en dansen. Een hele nieuwe ervaring! Dit hielp mij om mezelf beter te maken, weer bewust te worden en verbinding met mezelf en anderen te maken. Terugkijkend is in deze commune de basis van mijn leven als yogi gelegd.

   

  In 2016 heb ik Ashtanga yoga ontdekt en vond ook daarin weer de meditatie in beweging. Daarnaast

  spreekt de fysieke uitdaging van Ashtanga mij erg aan. Het is heerlijk om te ervaren dat lichaam en

  geest één kunnen worden. Vervolgens heb ik de Ashtanga Teacher Training gedaan bij AYA in Rotterdam en bij Manju Jois.

   

  Maar Yoga begint eigenlijk pas als je van de mat afstapt. Bewustwording, focus, innerlijke rust, verbinding voelen, compassie. Het is mijn streven om de wereld een klein stukje mooier en beter te maken. Dat mijn aanwezigheid er toe doet, iets goeds bijdraagt aan het grotere geheel. Yoga helpt

  me daarbij, het is een manier om te leven. Ik hoop dat ik met mijn lessen jouw wereld ook klein stukje mooier en beter kan maken!

   

vacatures

Ben je gecertificeerd yogadocent? En ben je op zoek naar een studio om les te geven? Wie weet kan dat bij ons! We hebben niet altijd direct vacatures, maar je kunt wel contact met ons opnemen als je interesse hebt in het lesgeven bij Neo Yoga Delft. We kunnen dan verder kijken wat de mogelijkheden zijn. Lesgeven bij Neo Yoga Delft is natuurlijk hartstikke leuk. We hebben een jong team met docenten die allemaal graag yoga beoefenen en lesgeven. Onze studenten zijn enthousiast en we hebben meer dan 50 lessen in de week. Daarom is er vaak een mogelijkheid om lessen over te nemen naast je vaste doorlopende lessen.

 

Om de kwaliteit van de lessen hoog te houden vragen vragen we van al onze docenten:

 • Je hebt een sterke eigen yoga practice: yoga is deel van je dagelijks leven en je weet je enthousiasme voor yoga uit te dragen op een positieve manier.
 • Je hebt het liefst minimaal 2 jaar ervaring in het lesgeven, na een afgeronde yogaopleiding.
 • Je hebt je studenten centraal staan, kunt inspirerend lesgeven, hebt kennis van asana’s en pranayama en kunt deze aanpassen aan het niveau van je leerlingen.
 • Je staat open voor coaching en feedback op je lesgeven.
 • Het tekenen van een non-competition verklaring (binnen 10 km) is onderdeel van de overeenkomst.

 

Interesse? Mail ons!

locatie

Kluizenaarsbocht 6

2614GT Delft

 

Gratis parkeren

bank

NL73 INGB 0006 1333 74

openingstijden

ma

di

wo

do

vr

za

zo

nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze events, workshops en cursussen?

 

6:00 - 21:30 uur

6:00 - 21:30 uur

6:00 - 21:30 uur

6:00 - 21:30 uur

6:00 - 21:30 uur

8:30 - 12:30 uur

9:30 - 17:30 uur

 • DAVID VAN DER GAAG

  Hatha | Ashtanga

   

  In 2009 hebben Gemma en ik besloten om onze baan op te zeggen, onze spullen te verkopen en voor minimaal een jaar naar Azië te gaan! We hebben hier nog geen moment spijt van gehad en het jaar is anderhalf jaar geworden. Tijdens onze reis hebben we veel yogalessen gevolgd in India en we merkten dat er veel verschillen zijn tussen de yoga die in India wordt gegeven en de Westerse benadering van yoga. Na onze eerste drie maanden in India zijn we terug gegaan om een yoga lerarenopleiding doen in Dharamsala in de Himalaya, dit beviel heel erg goed! Tijdens de opleiding hebben we niet alleen heel veel over yoga geleerd, maar ook veel over India, Indiase filosofie en meditatie. Daarnaast heb ik in 2012 een Teacher Training voor Ashtanga yoga bij David Swenson gevolgd en verder nog vele workshops en lessen bij verschillende leraren in Nederland en India, zoals David Williams, Ajay Tokas, Clayton Horton, Kino McGregor, Vijay Amar (Vijay Astanga Yoga), Sarath Aurora (Himalaya Iyengar Center) en Balu Thevar (Balu Ashtanga Yoga). In februari en maart 2015 ben ik 6 weken naar India geweest om dagelijks Ashtanga Yoga Mysore lessen te volgen. Ik wil graag deze kennis in de lessen overbrengen. Ik maak ook regelmatig foto’s en video’s en deel deze op Instagram!

   

 • GEMMA SCHUURMAN

  Hatha | Yin | Neo Yoga Zwanger

   

  In 2011 ben ik samen met David deze studio gestart. Dit was na terugkomst van een reis door Azië waarbij we 1,5 jaar van huis waren. Ik deed al een paar jaar yoga in Nederland, maar door het beoefenen van yoga in het land van oorsprong heeft het een bredere betekenis gekregen. Door meer te leren over Indiase filosofie en de achtergronden van yoga, pranayama en meditatie werd het een vast onderdeel van mijn leven, ook buiten de yogazaal. Wat mij aanspreekt is dat je op een positieve manier aan je eigen gezondheid werkt. Yoga geeft mij geestelijke balans, lichamelijk kracht en een algehele positieve kijk op het leven. Dit wil ik graag met mensen delen!

   

   

 • JACQUELINE RODENBURG

  Hatha | Yin

   

  In 2006 heb ik mijn eerste workshop hatha yoga gevolgd. Ik kan me nog goed herinneren hoe fris en energiek ik me voelde na de les. Sindsdien ben ik me elk jaar meer in yoga en meditatie gaan verdiepen en bleek ook de filosofie en levenswijze erg bij me te passen. In 2013 en 2016 ben ik naar India afgereisd om daar de Yoga Teacher Training van Akhilesh te volgen. Tussendoor heb ik een opleiding voor yin yoga en anatomie afgerond bij José de Groot. Door jarenlange eigen ervaring met yoga, een goede basis anatomie en het correct uitvoeren van houdingen en ademhalingsoefeningen tijdens de trainingen, begon ik steeds meer de subtiele effecten van yoga op te merken. Veel mensen komen naar yoga om hun hoofd rustiger te maken en stressgerelateerde kwalen te verminderen. Beide kunnen worden opgelost door meer naar het lichaam te luisteren en bewuster te worden. Yoga geeft hier handvatten voor die je ook buiten de yogazaal kunt toepassen. Yoga heeft mij hiermee enorm veel over het leven en mezelf geleerd. Het is voor mij een techniek om gelukkiger te worden. Mijn doel is dan ook om de houdingen, ademhaling, het stukje bewustzijn en het trainen van de geest zo helder mogelijk uit te leggen in de les, zodat jij dit mee kunt nemen naar een gelukkiger leven :).

   

   

 • JOLANDA LÜTTEKE

  Hatha | Zwangerschapsyoga

   

  Yoga. Een perfect cadeau. Om in het hier en nu te blijven, om jezelf te waarderen, je leven, je lichaam en anderen. Dit cadeau delen is zowel ‘humbling’ als bekrachtigend. Yoga is voor mij een geschenk en ik hou ervan om dit geschenk met anderen te delen.

   

  Mijn naam is Jolanda Lütteke, ik kwam voor mijn internationale studie naar Nederland en vind de internationale sfeer geweldig, daarom ben ik ook nog steeds hier. Ik voel mij thuis wanneer ik meerdere talen kan spreken en met mensen van verschillende culturen in mijn dagelijks leven kan omgaan. Yoga is voor mij onderdeel van mijn leven en wil het niet meer missen.

   

   

 • NURI AKYOL

  Hatha

   

  Yoga is voor mij het leren om in het 'hier en nu' te zijn. Yoga is voor mij het leren bewust te ademen. Yoga geeft mij rust in lichaam en geest, opdat ik steeds meer in en vanuit mijn hart kan leven. Yoga leert mij om te 'zijn'. Er is geen mooier geschenk wat ik mezelf kan geven. Kom en ervaar wat yoga ook voor jou kan betekenen.

   

   

 • AINSLIE RAST

  Hatha | Ashtanga

   

  In 2010 kwam ik in een yoga studio terecht in Sydney. Een hele pittige vinyasa les maar ik was gelijk om! Toen der tijd zocht ik een manier om aan mijn lichaam te werken en vinyasa lessen sloten daar mooi op aan. Al gauw merkte ik dat er van binnen ook meer ging veranderen. Ik vond rust maar ook bergen energie.

   

  Bij Neo Yoga kwam ik in aanraking met Ashtanga en ben sindsdien niet meer gestopt. In 2015 werd ik gevraagd door David en Gemma om hier ook in les te geven. Daar hoefde ik niet lang over na te denken en het jaar erna heb ik mijn YTTC gedaan in India.

   

  Yoga is intussen ondenkbaar in mijn leven. Als ik niet op de mat sta ben ik er wel over aan het lezen of ontdekken. Het heeft mij een manier gegeven om toch mijn drukke ik te zijn maar ook mijn gedachten los te kunnen laten wanneer nodig. In mijn lessen zul je ook de balans tussen kracht en rust terug vinden. Ik zie jullie daar graag op de mat.

   

   

 • HEDWIG TETTEROO

  Hatha

   

  In 2011 ben ik begonnen met rustige Hatha yoga. Ik vond het heerlijk. Ik voelde me ontspannen en tòch energiek na de les. Ik raakte meer en meer geïnteresseerd in yoga, volgde ook andere lessen en ook thuis rolde ik ook regelmatig mijn yogamat uit.

   

  Yoga betekent ‘verbinden’ of ‘in evenwicht brengen’. Zo ervaar ik het ook: het brengt evenwicht en verbinding tussen mijn lichaam en geest. Mijn ademhaling speelt daar een grote rol bij.  Met verschillende ademhalingsoefeningen heb ik geleerd dat ik mijn ademhaling kan beheersen en sturen en dat heeft weer effect op mijn lichaam en geest.

   

  Ook tijdens de asana's ben ik bewust bezig met mijn ademhaling, waardoor ik geconcentreerd en in het hier en nu ben. Hierdoor voel ik me uiteindelijk niet alleen fysiek beter, maar ook mentaal rustiger en sterker. Dit wil ik anderen ook graag laten ervaren.

  Ik geef rustige Hatha Yoga op vrijdagochtend van 10:30 tot 11:30.

   

   

 • NOORTJE LODIERS

  Hatha

   

  Vanaf kinds af aan is beweging altijd belangrijk voor mij geweest. Vanaf mijn 3e jaar begon ik met dansen. Eerst met klassiek ballet en later ook modern en hiphop. De positieve ervaring van beweging geeft mij ontspanning en plezier.

   

  In  2010 kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga. De verbinding was gemaakt, ik wist dat dit mij rust gaf en tegelijkertijd een uitdagende pad maar het duurde even voordat ik tot regelmatig beoefening kwam. In 2016 heb ik na enthousiaste verhalen van Jacqueline besloten een Yoga Teacher Training in Rishikesh bij Akhilesh in India te volgen. Niet per direct om docent te worden maar vooral om mijzelf verder te ontwikkelen in de yoga en als persoon. Dit  is een rijke ervaring geweest en heeft mij bewuster gemaakt van mijzelf en omgeving. Yoga is voor mij een verbazingwekkend systeem waarmee jezelf gezonder kan maken en tot balans kan brengen. Eenmaal weer terug hebben Gemma en David aan mij gevraagd of mij het leuk leek om les te komen geven bij Neo Yoga Delft. Mijn antwoord was eigenlijk direct ‘Ja!’. Dit wil ik met mensen delen en mijn insteek is dat het voor iedereen toegankelijk moet zijn. In januari 2018 start ik met  een opleiding voor tieneryoga en hoop ik ook voor de jeugd een inspiratiebron te kunnen zijn.

   

   

 • ISABEL DÜSTERHÖFT

  Hatha | Yin

   

  Oorspronkelijk geboren in de Alpen in Duitsland waar ik ben opgegroeid met natuur en leven in de bergen. Ik woon sinds 2008 in Nederland en na een lange pauze van yoga, ben ik sinds 2013 weer begonnen, vooral omdat ik een aantal blessures had. Sindsdien is er nauwelijks een dag waar ik niet voor een paar minuutjes op mijn yogamat zit om te ademen of te bewegen. Ik hou van intuitive yoga sessies, met focus op persoonlijke behoeftes en aangepast aan verschillende types mensen en lichamen. Ik oefen zelf vooral Ashtanga yoga (Matthew Sweeney Vinyasa Krama teacher training 2016) en yin yoga (Skadi van Paaschen yin yoga teacher training 2017) en ben een van twee docenten in Nederland die gecertificeerd zijn om Matthew’s Sweeney Moon Sequence the geven. Natuur is van groot belang in mijn leven en je kan mij vooral in de Alpen of in mijn tweede thuis, Bali, vinden - altijd vlak bij de bergen en de oceanen. Bij Neo Yoga Delft geef ik vooral yin yoga, hatha actief en soms Asthanga yoga. Mijn lessen zijn geïnspireerd door docenten zoals Matthew Sweeney, Luke Jordan, Sonja Radvila en Hamish Hendry. Graag zie ik je in een van mijn lessen.

   

   

 • ANNEMARIE NIJHOF

  Hatha

   

  Op mijn 14e maakte ik kennis met yoga.  Elke week luisterde ik trouw naar de yogafilosofie van de docent en volgde haar houdingen op. Er resoneerde iets, wat ik als jong meisje gevoeld had, maar gaandeweg op de achtergrond verdwenen was. Ik denk niet dat ik op dat moment besefte, hoe belangrijk yoga later in mijn leven zou worden en hoe het me op dat moment al hielp om vanuit een gezond perspectief naar de wereld te kijken als puber.

  Even verdween het op de achtergrond, totdat ik via de sportschool opgeleid werd tot Les Mills BodyBalance docent. Sinds 2003, geef ik nog steeds wekelijks deze lessen.

  De Westerse wereld is een plek waar mijn ziel steeds verwonderd wordt, waardoor mijn constante zoektocht naar de zin van het zijn en mijn ware zelf alleen maar bleef groeien. Aanvankelijk had ik daar talloze Westerse methoden voor gebruikt om dichter bij die essentie te komen, maar de laatste jaren voelde ik steeds duidelijker dat ik  die hier niet ging vinden. Inmiddels had ik al flink wat boeken over het Boeddhisme doorgespit, waarna ik in februari 2016 mijn Klassieke Hatha opleiding in Khajuraho, India gevolgd heb en in 2017 daar de opleiding tot Aerial Yoga docent aan toe heb gevoegd.  Als 4-jarig meisje wist ik dat ik een boodschap over te brengen had. Als volwassene begrijp ik nu de keus voor het doceren. Mijn hart bloeit op, wanneer ik de connectie voel met gelijkgestemden, weet dat we elkaar kunnen verstaan en de kennis alle kanten uit vloeit.

   

   

 • LEONIE slond

  Ashtanga | Restorative

   

  Ik ben Leonie en ben sinds 2015 yogadocent, maar heb al langer leservaring. Na mijn studie verhuisde ik direct naar Wenen, Oostenrijk, waar ik de eerst jaren van mijn werk carrière verbleven ben. Het was in deze stad, dat ik voor het eerst actief in aanraking kwam met Ashtanga Yoga, wat daar toen “power yoga” werd genoemd. Ik raakte op dat moment al zo onder de indruk van wat deze vorm van intensieve beweging en stretch met mij deed, maar was mij niet bewust waarom en hoe het werkte. Daar omstandigheden ben ik weggedreven van yoga en ben mij intensief met ander vormen van sport bezig gaan houden en geloof al jaren heilig in intensieve fysieke vormen van lichaamsinspanning en de effecten ervan op lichaam en geest.

  Een aantal jaren geleden ben ik op zoek gegaan naar iets dat mij meer evenwicht in het leven zou brengen naast mijn werk en privé bezigheden. Ik zocht meer balans, fysiek maar ook emotioneel. Alle vormen van sport die ik bedreef bleken niet voldoende. Na een korte zoektocht en het volgen van verschillende soorten yoga lessen kwam ik wederom bij de Ashtanga Vinyasa terecht. Dit is de vorm die bij mijn persoon en lichaam past. Ik voelde wederom de effecten op mijn fysieke en emotionele gesteldheid. Meer energie, meer innerlijke rust en meer het gevoel bij mijzelf te zijn. Omdat ik meer verdieping zocht en inmiddels ervaringen had opgedaan met lesgeven, besloot ik een Ashtanga Teacher Training te volgen bij Brian Cooper uit de UK. Inmiddels heb ik ook een kinder yoga opleiding gevolgd bij Helen Purperhart en een restorative Teacher Training bij Veda Ela.

  Het is mijn wens mijn leerlingen innerlijke kracht, gronding en rust te laten ervaring door inspanning (Ashtanga yoga) of juist volledige ontspanning (Restorative yoga).

   

   

 • CHARLOTTE DE JONG

  Hatha | Yin

   

  In 2013 kwam ik in aanraking met yoga doordat ik een blessure had aan m’n enkel en mijn Fysiotherapeut adviseerde me om yoga te proberen. Het was geen liefde op het eerste gezicht, maar toen ik merkte wat voor een impact yoga had op mijn fysieke en vooral ook mentale welzijn, was ik om.

   

  Ik zou nu niet meer zonder yoga kunnen. Yoga is voor mij plezier en liefde. Yoga geeft me een diepere verbinding met mezelf, mijn lichaam en mijn omgeving. Ik vind het heerlijk dit te delen met anderen. Ik hou ervan om mijn actieve Ashtanga practice af te wisselen met Hatha of Yin. Je kunt mij vinden in Yin en Hatha lessen op dinsdag en zondag.

   

   

 • JORINE Kuilman

  Hatha

   

  In 2006 volgde ik mijn eerste yogales. Ik moest vooral veel lachen en dacht continu 'wat ben ik aan het doen? Dit is niks voor mij!'. Toen ik een jaar later nog eens een les probeerde bij een andere docent, voelde het totaal anders. Wat een rust in mijn lichaam! Vanaf toen ben ik gaan experimenteren met verschillende stijlen en ging er een wereld van mogelijkheden voor me open. Begin vorig jaar heb ik in Goa een Yoga Teacher Training gevolgd en daarna heb ik 8 maanden lang rondgereisd en yogales gegeven in Azië. Yoga maakt me bewuster van mezelf en m'n omgeving en het helpt me om me meer in balans te voelen. Ik vind het zo mooi hoe anders je je kan voelen puur en alleen door je bewuster te worden van wat je voelt in je lichaam! Die verwondering, bewustwording en innerlijke rust gun ik iedereen en ik wil dat graag met anderen delen.

   

   

 • LINDA KOOT

  Meer informatie over Linda volgt!

   

   

   

   

 • NATASCHA HUIGE

  Ashtanga

   

  Yoga hielp mij al 25 jaar geleden, alleen noemden we het toen nog geen yoga. Na een hele moeilijke

  periode ben ik min of meer per ongeluk in een commune terecht gekomen. Daar heb ik voor het

  eerst kennis gemaakt met meditaties. Ik was hier gelijk erg enthousiast over. Het waren vooral dynamische meditaties uit de Osho beweging met veel bewegen, ademen en dansen. Een hele nieuwe ervaring! Dit hielp mij om mezelf beter te maken, weer bewust te worden en verbinding met mezelf en anderen te maken. Terugkijkend is in deze commune de basis van mijn leven als yogi gelegd.

   

  In 2016 heb ik Ashtanga yoga ontdekt en vond ook daarin weer de meditatie in beweging. Daarnaast

  spreekt de fysieke uitdaging van Ashtanga mij erg aan. Het is heerlijk om te ervaren dat lichaam en

  geest één kunnen worden. Vervolgens heb ik de Ashtanga Teacher Training gedaan bij AYA in Rotterdam en bij Manju Jois.

   

  Maar Yoga begint eigenlijk pas als je van de mat afstapt. Bewustwording, focus, innerlijke rust, verbinding voelen, compassie. Het is mijn streven om de wereld een klein stukje mooier en beter te maken. Dat mijn aanwezigheid er toe doet, iets goeds bijdraagt aan het grotere geheel. Yoga helpt

  me daarbij, het is een manier om te leven. Ik hoop dat ik met mijn lessen jouw wereld ook klein stukje mooier en beter kan maken!

   

   

   

 • anthony Schlundt Bodien

  Anthony | Hatha Actief

   

  Tijdens mijn studie ben ik bootcamp trainingen en mudruns gaan doen als uitlaatklep. Totdat Aikido en yoga mijn wekelijkse activiteiten werden. Deze twee bewegings- en mindfulnessvormen bleken erg goed met elkaar te combineren en hebben ervoor gezorgd dat ik steeds bewuster werd van mijn energie. Ik kreeg meer controle over mijn energie, waardoor ik nu kalmer door het leven heen beweeg. Vroeg vond ik stilzitten lastig en vervelend, maar tegenwoordig mediteer ik praktisch elke dag met plezier zowel voor als na het slapen.

   

  In 2017 heb ik de volgende stap genomen in yoga en 9 maanden gereisd door Azië. Deze waanzinnige ervaring begon met een Yoga Teacher Training in Goa, India. Zonder verwachtingen ben ik het vliegtuig ingestapt niet wetende dat het mij zoveel mooie ervaringen zou geven. Ik heb nog les mogen geven in verschillende landen voordat ik terug naar Nederland kwam om uiteindelijk bij Neo Yoga Delft terecht te komen.

   

   

openingstijden

ma - vr

za

zo

 

6:00 - 21:30 uur

8:30 - 12:30 uur

9:30 - 17:30 uur